Руслан Шостак отримав державну нагороду «За заслуги» ІІІ ступеня та наголосив, що проєкт з порятунку дітей-сиріт буде продовжуватися в 2024 році

Руслан Шостак отримав державну нагороду «За заслуги» ІІІ ступеня та наголосив, що проєкт з порятунку дітей-сиріт буде продовжуватися в 2024 році

Відповідно до Указу Президента України №595/2022 «Про відзначення державними нагородами України», Руслана Шостака нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, за значні особисті заслуги у зміцненні міждержавного співробітництва, підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий внесок у популяризацію Української Держави у світі.

Вручив державну нагороду українському меценату, який врятував 3500 українських дітей-сиріт, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Турецькій Республіці Василь Боднар. 

Руслан Шостак на початку війни в Україні ініціював евакуацію дітей-сиріт з прифронтових територій. Проєкт «Дитинство без війни» Благодійного Фонду Руслана Шостака вивіз до Туреччини близько 3500 дітей-сиріт та осіб, які їх супроводжують. Це стало наймасштабнішою евакуацією дітей-сиріт у сучасній Європі. У Туреччині дітей поселили у готелі на березі Середземного моря з повним пансіоном і медичним страхуванням. Діти навчаються в українських школах онлайн і відвідують додаткові курси для розвитку талантів.

Протягом літа-осені 2023 року проєкт «Дитинство без війни» також надав можливість для відпочинку та оздоровлення у Туреччині ще майже 800 українським дітям-сиротам разом з супроводжуючими з Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Рівненської, Волинської, Чернігівської, Київської, Львівської, Одеської, Чернівецької та Дніпропетровської областей.

«Сьогоднішня подія — яскравий приклад ефективного державно-приватного партнерства, завдяки якому робляться проєкти, що змінюють світ на краще. З початку війни через наше посольство пройшли тисячі людей, тисячі історій. І кожному ми намагаємося допомогти — це наш внесок у перемогу. Особливе місце для нас займає допомога українським дітям-сиротам, які вже майже два роки мешкають тут. Йдеться і про дітей проєкту «Дитинство без війни» та інші проєкти, які ми реалізуємо тут за підтримки першої леді Олени Зеленської. Тому особливо приємно сьогодні вручити цю нагороду українському бізнесменові, який допоміг тисячам українських сиріт і продовжує це робити, розуміючи важливість і відповідальність своєї місії», - зауважив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Турецькій Республіці Василь Боднар. 

«Дякую за високу оцінку проєкту «Дитинство без війни». Це дуже важлива нагорода для мене та членів моєї команди. Але без допомоги Посольства України у Турецькій Республіці та особисто Посла Василя Боднара, Консульства України у місті Анталія, без допомоги Туреччини як приймаючої сторони ми б не змогли нічого зробити. Тож ця нагорода — наша спільна. Проєкт триває! У 2024 році діти продовжать проживати в Туреччині. І наша мета — зробити так, щоб діти-сироти повернулися в Україну не до дитячих будинків, а в турботливі родини. Саме над цим ми почали працювати спільно з Міністерством соціальної політики України», — відзначив Руслан Шостак, український підприємець і меценат.

Проєкт у 2024 році продовжується завдяки Посольству України в Турецькій Республіці, Консульству України в місті Анталії, Генеральному консульству України в Стамбулі, NGO «Nova Ukraine», ONUR GROUP, LC Waikiki, українським громадам в Турецькій Республіці, Varus, Eva, ТОВ МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРРІ УКРАЇНА, IMPERIA HOLDING, SPLAT, SAN CLEAN, PHILIPS AVENT, Lactalis, Посольству України в Японії, Beiersdorf.