Проєкт «Дитинство без війни» долучився до фестивалю «Merci Borsch» в Канаді

Проєкт «Дитинство без війни» долучився до фестивалю «Merci Borsch» в Канаді

1 жовтня відбувся фестиваль «Merci Borsch», організований Конгресом Українців Канади та українцями на знак вдячності Канаді за підтримку України під час війни.  Захід відвідали 1700 осіб та було зварено 550 літрів борщу.

Під час фестивалю відбувся благодійний аукціон, лотерея та збір пожертвувань для проєкту «Дитинство без війни», який реалізує Благодійний Фонд Руслана Шостака. Цей проєкт допомагає українським дітям-сиротам, які постраждали внаслідок війни, та надає їм безпечний прихисток у Туреччині. Частина прибутку від продажу продукції українських виробників на ярмарку також спрямована на підтримку дітей-сиріт.

«Ми дуже вдячні Канаді та всім канадцям за допомогу, яку вони надають Україні. Українці, які живуть сьогодні в усьому світі, повинні пам’ятати, що війна триває і українські діти потребують допомоги. Особливо діти-сироти. Позбавлені батьківського тепла та турботи, вони страждають найбільше, адже цілком захищеними не почуваються навіть у мирний час. Благодійний Фонд Руслана Шостака безустанно продовжує свою місію порятунку дітей-сиріт та надає безпечний прихисток дітям-сиротам, вихованцям інтернатів та дитячих будинків сімейного типу. В Туреччині діти мають дуже комфортні умови. Вони проживають у готелі на березі Середземного моря, отримують якісне харчування та медичне обслуговування. Щоб все це забезпечити, потрібні значні кошти. Базова вартість утримання однієї дитини в проєкті становить майже 458 євро на місяць. Тож дякуємо всім, хто нам допомагає», — зазначила Наталя Масло, директорка Благодійного Фонду Руслана Шостака

Головною метою фестивалю є підняття духу та подяка Канаді за їхню підтримку України в найважчі часи. На заході можна було скуштувати безкоштовний борщ, який був представлений в п'яти різних рецептах від відомого українського ресторатора та кухаря Євгена Клопотенка.

Український борщ визнаний ЮНЕСКО як нематеріальна культурна спадщина України. Цю популярну національну страву знають і люблять у всьому світі, однак по-справжньому ароматний і смачний борщ готують тільки українці. І на святі була можливість у цьому переконатися.