Проєкт «Дитинство без війни» забезпечив можливість скласти національний мультипредметний тест всім українським дітям, які перебувають у Туреччині

Проєкт «Дитинство без війни» забезпечив можливість скласти національний мультипредметний тест всім українським дітям, які перебувають у Туреччині

137 дітей змогли пройти незалежне тестування без необхідності повертатися в Україну. Освітній осередок «Дитинства без війни» був єдиним центром складання іспитів для українських дітей у Туреччині. 

Це стало можливим завдяки проєкту «Дитинство без війни», який реалізує Благодійний фонд Руслана Шостака - Rush Foundation, а також допомозі представниці Міністерства освіти України, Посольства України в Туреччині та Консульства України в Анталії. Завдяки спільним зусиллям було створено тимчасовий екзаменаційний центр, щоб усі діти могли скласти тест, не повертаючись в Україну.

Незалежне тестування якості освіти проходило з 7 по 15 червня 2023 року в готелі Анталії. Для участі в основній сесії зареєструвалося 137 дітей, з них 14 — учасники проєкту «Дитинство без війни». Всього відбулося 8 сесій. Щодня тестування складали 16 дітей.

«Організація освітнього процесу для школярів є пріоритетним завданням для команди проєкту«Дитинство без війни». Незважаючи на війну, ми розуміємо, що діти повинні здобувати якісну освіту. Це стане запорукою їх подальшого розвитку. Завдяки підтримці спонсорів і волонтерів минулої осені кожен учень отримав все необхідне для навчання — від канцтоварів до планшетів», — прокоментувала директорка Rush Foundation Наталя Масло. 

Протягом 2022-2023 навчального року освітній процес учасників проєкту, які навчаються онлайн в українських школах, контролювала представниця Міністерства освіти України Аліна Грані. На прохання Консульства України в Анталії вона взяла на себе відповідальність за організацію та проведення національного мультипредметного тесту в Туреччині.

Турецька сторона також зробила вагомий внесок. Подаровані ними комп'ютери та столи допомогли дітям підготуватися та скласти іспит. 

Проєкт «Дитинство без війни» в рамках Фонду Rush Foundation здійснив наймасштабнішу з часів Другої світової війни евакуацію дітей-сиріт з України до Туреччини. Команда проєктупродовжує допомагати дітям, у тому числі забезпечуючи їх усім необхідним для отримання якісної освіти.