Благодійний Фонд Руслана Шостака спільно з компанією EPAM передали Малій Академії Наук України 40 десктопів з моніторами

Благодійний Фонд Руслана Шостака спільно з компанією EPAM передали Малій Академії Наук України 40 десктопів з моніторами

Програма по забезпеченню дітей комп'ютерами «Laptops for Ukrainian Children» Благодійного Фонду реалізується в партнерстві з Міністерством освіти й науки України.   

Комп’ютери були передані до територіальних відділень Малої академії наук України, зокрема до секції «ГІС та ДЗЗ» (геоінформаційні системи та дистанційне зондування Землі). На сьогодні таких відділень існує 14.

Процес передачі ПК реалізується в межах програми Національного центру «Мала академія наук України» — «Підтримка наукової освіти в Україні», яка триває з 2022 року і в межах якої уже передано 120 комп’ютерів у різні регіони України (Київ, Житомирщина, Волинь, Львівщина, Закарпаття, Буковина).  

Техніка буде використовуватися в освітньому процесі секцій «ГІС і ДЗЗ». Навчальний проєкт здійснюється за програмами та методичними матеріалами, розробленими лабораторією «ГІС та ДЗЗ», які рекомендовані МОН та Міжнародними організаціями.

Долучення EPAM до цього проєкту невипадкове, адже компанія вже багато років працює для зниження бар'єрів у доступі до якісної освіти та цифрових технологій серед дітей і дорослих, а також для забезпечення рівних можливостей у навчанні.

“Через війну діти змушені навчатися онлайн, проте не кожна дитина має потрібну техніку для цього. Ми запустили проєкт “Laptops for Ukrainian Children”, аби зменшити цифровий розрив, щоб кожна дитина мала рівні можливості та права, незалежно від її соціального статусу та матеріального становища. Місія нашого Фонду – допомога дітям. Тому ми прагнемо забезпечити навчальні заклади, які потребують цього, необхідною технікою. Щоб діти могли розвиватися та поглиблювати свої знання з різних дисциплін. Особливо тих, які неможливо вивчати без комп'ютерів. Ми дякуємо компанії EPAM за підтримку українських дітей та української освіти, особливо під час війни”, — ділиться Наталя Масло, директор Благодійного Фонду Руслана Шостака.

“Учні секцій «ГІС і ДЗЗ» навчаються шукати, обробляти та аналізувати дані супутникового моніторингу Землі, що неможливо робити без технічного оснащення – комп’ютерів, які мають доступ до інтернету. В кожній секції на постійній основі навчається не менше 10-15 учнів, окремо проводиться проєктна діяльність: відкриті лекції, семінари, конференції тощо, в якій беруть участь як учні, так і освітяни. Ми вдячні Фонду та компанії EPAM за надані комп'ютери. Тепер у дітей є можливість поглиблювати свої знання, займатися практично, досліджувати, шукати та перевіряти інформацію”, — коментує Олена Квачевська, заступниця директора з операційних питань. 

Проєкт “Laptops for Ukrainian Children”, який реалізує БФ Руслана Шостака, створений з метою забезпечення українських дітей ноутбуками для навчання та особистого розвитку. Три роки — спочатку через пандемію, а тепер через повномасштабну війну — діти навчаються онлайн. Це вже відображається на якості їхніх знань і «м’яких» навичок. І чим далі — то важчими будуть наслідки і для дітей, і для освітян, і для всієї України. Тож, щоб створити рівні можливості в освіті для всіх дітей Благодійний Фонд запустив проєкт, у межах якого вже передано 78 одиниць техніки. Кожен охочий може долучитися та передати до Фонду непотрібну вживану техніку за посиланням: https://rush.org.ua/laptops-for-kids. Всі ці гаджети будуть передані дітям, які їх потребують.